JUN
22
2017

7. Festival modre frankinje odlično uspel

Pozitivni odzivi obiskovalcev in sodelujočih po izvedbi 7. Festivala modre frankinje so ponovno utrdili mesto tega edinstvenega vinsko-kulinaričnega dogodka in krepijo prepoznavnost Sevnice in Posavja. Najbolj moder festival v Sloveniji je 8. junija 2017 tradicionalno povezal ponudnike modrih frankinj in drugih vin iz Slovenije in sosednje Hrvaške.

več
APR
22
2017

Sevn'ška kuhinja na trgu

Na pokušino bodo izbrana vina vinorodne dežele Posavje na čelu s kraljico rdečih vin, modro frankinjo. V njihovi družbi boste lahko odkrivali domače okuse v »Sevn'ški kuhinji na trgu«, lokalni prehranski tržnici...

več
JAN
11
2017

V Hiši frankinje je z odlično letino nastala tudi bel...

Kjer so jutra bliže soncu, se hranijo vinogradi Hiše frankinje. Pod Kerinovo domačijo v vasici Straža pri Krškem na sončnih dolenjskih gričih nad zelenim Krškim poljem raste kar 12 tisoč trt. Skoraj polovica vseh, ki jih premorejo Kerinovi. Njihova ljubezen in skrb za ta zaklad narave, ki so jim jo izročili dedje, z novimi pristopi v pridelavi, dajejo vrhunske rezultate. Harmonija barv in okusov vin Hiše frankinje je enkratna zaradi karakternosti vsakega izmed njih.

več