Festival modre frankinje 2014 - bilten

Festival modre frankinje 2014 - rezultati ocenjevanja MF

Vabljeni k ogledu filmčka s 4. festivala modre frankinje:
https://www.youtube.com/watch?v=rE5a3tv8QTw&feature=em-upload_owner

 

 

Program 4. festivala modre frankinje
Sevnica, 13. 9. 2014


ob 15.00 / Kulturna dvorana Sevnica:
Uradno odprtje 4. festivala Modre frankinje Sevnica 2014
(Nagovor župana Občine Sevnica Srečka Ocvirka in nastop vinogradniškega zbora DV Šentjanž)
 
od 15.00 do 22.00 / Kulturna dvorana Sevnica:
Degustacije in predstavitev modrih frankinj
(degustacije modrih frankinj iz vseh vinorodnih območij modre frankinje, predstavitev pridelovalcev)

Predstavitev turistične ponudbe občine Sevnica in Posavja
(številna doživetja od razgledne Lisce do zidanic v Malkovcu ponujajo aktivno športno ali etnološko-gurmansko preživljanje prostega časa. Več informacij lahko poiščete na spletnih straneh www.dozivljaj.si.
Vabljeni v Sevnico, zakladnico doživetij!)

Predstavitev lokalnih rokodelcev
Na festivalu se bodo predstavili tudi domači obrtniki - rokodelci, ki izdelujejo številne izvirne in uporabne predmete.

Degustacije in predstavitev kulinaričnih dobrot
Med festivalom bodo kulinarični del prevzeli vrhunski kulinariki, ki bodo osmislili kombinacijo modre frankinje z različnimi jedmi in prigrizki. Najboljše modre frankinje, ocenjene na festivalu, bodo tako s pokušino tvorile edinstveni kulinarični dvospev z izbranimi jedmi.
Cena posamezne jedi: 3,00 €. Nakup bonov bo možen ob vhodu v Kulturno dvorano Sevnica.

od 15.00 do 22.00 / pred Kulturno dvorano Sevnica:
Modri hram DV Šentjanž
(članice in člani Društva vinogradnikov Šentjanž, v katerem mnogi osvajajo visoka priznanja na ocenjevanjih vin, se nam bodo predstavili z njihovimi najboljšimi modrimi frankinjami in kulinaričnimi dobrotami Grajskih mesnin (izbrano meso in mesni izdelki iz lastne predelave Kmečke zadruge Sevnica)

ob 16.00 / Grad Sevnica - Dvorana Alberta Felicijana:
Voden ogled Gradu Sevnica
Ogled filma o Sevnici in filma o zgodovini gradu, ogled slavnostnih prostorov, baročnega salona, konferenčne dvorane, stolpa s freskami, stare učilnice, gasilske zbirke, grajskega lutkovnega gledališča, grajske kapele, zbirke krasilne umetnosti Ivana Razborška, Mosconove galerije, zbirke Ogled avtorja Rudija Stoparja, zbirke Kamni govorijo, grajske kavarne ter Lutrovske kleti. Tudi v primeru slabega vremena. Za vse obiskovalce festivala je voden ogled brezplačen. Predhodne prijave niso potrebne.

ob 17.00 / Kulturna dvorana Sevnica:
Grooveapartment - koncert
Skupina GROOVEAPARTMENT (Funk, Soul) preigrava svetovne uspešnice izvajalcev kot so Stevie Wonder, Amy Winehouse, erykah Badu, Tower of Power... Funk Soul groovi s saxofonom še dodatno popestrijo sam groove, kar pusti pri občinstvu zelo pozitivni plesni učinek. Plesna glasba, ki ne pusti nikogar ravnodušnega, njihova pozitivna energija in kvaliteten nastop pa pustita pri občinstvu pozitivni energični odziv.

ob 17.45 / Kulturna dvorana Sevnica:
Nastop plesalk baletne šole Stevens
(več na: http://www.stevensbalet.com/)

ob 18.00 / Grad Sevnica - Poročna dvorana - 2. nadstropje:
Predavanje: Vino in čokolada
Predavanje bo trajalo 45 - 60 minut, vključujoč nekaj animacije. Zajemalo bo naslednje teme: o čokoladi; o vinih, ki se podajo k čokoladnim jedem ali čokoladnim sladicam; vina k pravi čokoladi; praline, pecivo s čokolado in vini, vinski likerji. Kombinacije vina in čokolade bo razkrivala mag. Breda Drenek Sotošek.

ob 19.00 / Grad Sevnica - Dvorana Alberta Felicijana:
Kulinarični večer »Lokalno je modro – 5 modrih«
Za vse ljubitelje izbranih okusov pripravljamo edinstven kulinarični večer »Lokalno je modro«, v katerem bo moči združilo 5 »modrih« kulinaričnih mojstrov (Gostišče Dolinšek, Gostilna Repovž, Branko Podmenik, Jure Tomić (Debeluh) in Tomaž Kavčič (Zemono), ki bodo iz lokalnih sestavin pripravili izvirno kulinarično doživetje v družbi najboljših modrih frankinj. Cena: 30 € na osebo. Obeta se enkraten večer.
Ker želimo ohraniti prijetnost ambienta in visoko kakovost storitev, smo število udeležencev kulinaričnega večera omejili na 50. Za udeležbo na kulinaričnem večeru so potrebne predhodne prijave do 10. septembra 2014 na e-pošto (grad.sevnica@kstm.si) ali 051 680 289.

ob 20.00 / Kulturna dvorana Sevnica:
Razglasitev rezultatov ocenjevanja modrih frankinj in podelitev nagrad najboljšim
Nagovor župana Občine Sevnica Srečka Ocvirka, predsednika ocenjevalne komisije Jožeta Simončiča in gostov. Razglasitev bo kulturno popestrila Vokalna skupina Vilinke.

ob 20.30 / Kulturna dvorana Sevnica:
EVA HREN & SladCore - koncert
Eva Hren je glasbenica, odprta različnim glasbenim tokovom. Kljub temu, da je začela s klasiko in jazzom, jo je njena umetniška pot vodila tudi k etnu, popu in alternativnim vodam.
V letu 2009 je skupaj s triom Sladcore posnela ploščo z naslovom SLO, ki se je visoko uvrstila na svetovni lestvici ‘World music chart’ (Svetovna glasbena lestvica) in se tako postavila ob bok najboljšim svetovnim glasbenim izvajalcem.

Program bo povezovala Tanja Žibert.

Organizator festivala je KŠTM Sevnica.

www.kstm.si / www.modra-frankinja.com   /   www.grad-sevnica.com

Vstopnina za festival za obiskovalce: 10 €, dodatna kavcija za kozarec: 5 €
(vračilo kavcije ob vračilu nepoškodovanega kozarca)