APR
12
2022

12. ocenjevanje modrih frankinj v Sevnici

Spoštovani pridelovalci modre frankinje!

Vabljeni na tradicionalni praznik vina v čast modri frankinji, izvorno slovenski vinski sorti ter najbolj kakovostni rdeči sorti v vinorodni deželi Posavje.

Leto je naokoli in ponovno vas vabimo k oddaji vzorcev na ocenjevanje modrih frankinj v Sevnici, ki bo letos že 12. po vrsti.

Vabilo in prijavnica.

 

V petek, 6. maja, je v organizaciji KŠTM Sevnica na Posestvu Krakovo potekalo 12. ocenjevanje modrih frankinj. Strokovna komisija v sestavi Grega Repovž, Ožbej Peterle, dr. Klemen Lisjak, dr. Guillaume Antalick, François Botton, Jure Grubar, Andrej Bajuk, Miha Ritonja in Robert Gorjak, kateremu je bilo zaupano tudi mesto predsednika komisije, je ocenila 61 prispelih vzorcev.

Zvrstilo se je 14 vzorcev aktualnega letnika 2021, 32 starejših, 10 rosejev, 3 penine in 2 predikatni vini. Razglasitev rezultatov letošnjega ocenjevanja in predaja prenosnega pokazala prvaka Festivala modre frankinje bo v sredo, 25. maja, v sklopu mednarodne strokovne konference o modri frankinji ob 9. uri v sevniški kulturni dvorani. Na ta dan bodo rezultati objavljeni tudi na spletni strani www.modra-frankinja.com.

Na strokovnem srečanju, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Univerzo v Novi Gorici - Mislim modro: mednarodna konferenca o modri frankinji/Blue Frank Think Tank: International blaufränkisch conference bodo razmišljanja o modri frankinji delili mednarodno priznani gostje - David Schildknecht, Dorli Muhr, Mike Beneduce, Pez Levinson, dr. Ferdinand Regner, Ožbej Peterle in dr. Guillaume Antalick. Predstavitvam bo sledila okrogla miza, ki jo bo vodila Dorli Muhr.

Vstop je prost. Vabljeni.

vse objave